Carla Mickelborg

Bag om Carla Mickelborg

Du kender hende måske som Søs i ’Far til fire’ og fra de sociale medier heriblandt Instagram, hvor hun har over hundrede tusinde følgere. Men hvem er Carla Mickelborg egentligt, hvis hun selv skulle beskrive det, og hvilke projekter har hun kastet sig over, siden hun droppede skuespillerkarrieren?

”Carla Mickelborg er en livsglad person, som har fundet ud af, hvordan hun kan leve et liv, hvor det ikke er hendes ideer om, hvad der kan gøre hende lykkelig, der fylder. I stedet vågner hun op om morgenen, mærker efter, og så følger hun den idé og drivkraft, som er i øjeblikket,” lyder det fra hende selv. Men den selvbevidsthed er ikke kommet af sig selv.

I jagten på børnedrømmen om at blive skuespiller fik hun allerede som 16-årig rollen som Søs i ’Far til fire’. Hun fandt dog hurtigt ud af, at det ikke gjorde hende glad og gik med tankerne ’hvis ikke min største drøm gør mig glad, hvad gør så?’ Hun så tingene smuldre for øjnene af sig, og da hun havde sidste dag på ’Far til fire’, fik hun et nervesammenbrud.

Spoler vi lidt frem, opstår der nogle vendepunkter for Carla. Første vendepunkt sker, da hun bliver coachet af sin mor, hvor hun finder frem til sine kerneværdier og bliver derved klogere på sig selv. Et andet vendepunkt opstår, da hun er i praktik i LA i forbindelse med sin uddannelse som TV- og Medietilrettelægger. Her finder hun ud af, at learning-by-doing og kreative processer fanger hende – især de sociale medier får hun øjnene op for.

GOALS

”I dag er de vigtigste projekter for mig at få Club Carla op at køre, som er et nyt online univers, jeg har skabt. Mit andet store projekt er GOALS, som jeg har med min mor og min lillebror,” siger hun med iver i stemmen.


GOALS er en kæmpestor kalender, der hænger på væggen. Essensen af kalenderen er, at den skal skabe nogle følelser i nuet og hjælpe dig hen imod de mål, du gerne vil opnå. Den følelse skal brugeren blandt andet få ved hjælp af selvvalgte billeder på kalenderen, som minder brugeren om, hvilken følelse der skal sættes fokus på for at nyde en given proces. Kalenderen indeholder også noget kaldet my-daily-three, som fungerer som post-its, man hænger op på kalenderen på selve dagen, hvor man skriver tre ting op, som man vil lave, og som man glæder sig til. De skal afhjælpe, at tankerne ikke går på langfart, men i stedet bliver i nuet.

”Ideen til GOALS opstod allerede, da jeg gik i gymnasiet, hvor jeg skulle op til en spansk eksamen. Min mor lavede en hjemmelavet udgave af GOALS-kalenderen på min væg, hvor vi satte et 8-tal på den dato, jeg skulle op, fordi et 8-tal var det, jeg stræbte efter at få. Vi skrev tre ting ned, jeg skulle øve mig på hver dag. Hvis jeg så gik op til eksamen og fik 8, så ville det være et mirakel, for jeg kunne ikke tale spansk overhovedet,” fortæller hun og griner.

Til Carlas egen overraskelse endte hun med at få det 8-tal, hun havde kæmpet for. Succesoplevelsen resulterede i, at Carla og hendes mor købte 100 store wallsticker-kalendere, som de ville forsøge at sælge. De kaldte det ’Made by Me’, og kalenderne solgte hurtigere, end de havde turde håbe på.

”Jeg har faktisk stadig et eksemplar af den første udgave liggende”, siger hun og tager den store kalender op ad et paprør, og viser den frem.

Carla Mickelborg med sin Goals kalender
Foto af: Emma Marie Thomsen


Hun forklarer, at de fik klager over, at ’Made by Me’-kalenderen var selvklæbende på bagsiden og derfor ikke kunne rykkes rundt, efter at man havde sat den op på væggen første gang. Derefter udviklede de sammen med Carlas bror GOALS-kalenderen i 2017, som sættes op med skruer.


Læs også: Jesper Groth – den gode kunstner er ofte i tvivl


Club Carla

Club Carla er ikke blot en hjemmeside for hende, men nærmere et sted hvor hun kan gå i dybden med nogle forskellige ting og forklarer,

”Club Carla er et sted, hvor jeg samler alt mit indhold heriblandt bøger, madopskrifter og onlinekurser i selvudvikling. Det er et rum, hvor der ikke er nogen, som går ind og bruger tid på at rakke mine ting ned, som folk nogle gange gør på de sociale medier. Det er et sted, folk kommer, hvis de har brug for hjælp til forskellige ting såsom selvudvikling.”

Hun fortæller, at siden opstod, efter hun var kommet i shitstorm, fordi hun havde fortalt, at hun redigerer sine billeder, og uddyber,

”Har jeg en stor bums i panden, så fjerner jeg den, inden jeg lægger billedet op. Det fortalte jeg åbent om, og det reagerede folk på, fordi jeg lige havde udgivet en bog, der hedder ’Jeg elsker mig selv’, men det er jo ikke en bog, der handler om, at jeg elsker mig selv. Det er en bog, der handler om min vej dertil, og hvordan det stadigvæk er en proces.”

Carla der kigger reflekterende
Foto af: Emma Marie Thomsen


Selvudvikling

Det vigtigste på Carlas vej til at elske sig selv har blandt andet været at finde frem til sine kerneværdier ved hjælp af coaching. Hendes kerneværdier er kreativitet, begejstring og ærlighed.

”Kreativitet er den indre følelse af at skulle skabe et eller andet, hvor man fordyber sig i det og glemmer alt omkring en, og så kigger man sig rundt og pludselig er dagen gået. Begejstring er at vågne op om morgenen med en følelse af  ikke at kunne vente med at komme ud af sengen og tænke ’nu skal vi i gang, ej hvor bliver det fedt, nu sker det’. Ærlighed for mig handler om at følge stemmen indeni mig selv. Det er den stemme indeni os, som kender os og fortæller én, når man skal stoppe op, så man ikke mister sig selv i noget. Det er når, jeg lytter til den stemme, jeg er gladest,” siger hun med oprigtighed, som fylder hele rummet i et par sekunder.Inden hendes rolle som Søs i ’Far til fire’ troede hun, at det, der ville gøre hende glad, var at bo det perfekte sted og se godt ud, men fandt hurtigt ud af, at det ikke var det, livet handlede om. For Carla handler det om, hvordan hun har det, når hun står op om morgenen. I stedet for at have en følelse af, at dagen bare skal overstås, som hun oplevede under optagelserne til ’Far til fire’, så handler det for hende om at stå op og glæde sig til dagen – hver dag. Disse tanker vil hun gerne kunne inspirere andre med i gennem ClubCarla, Instagram og på hendes YouTube-kanal, ligesom hun selv dagligt bliver inspireret af folk forskellige steder.

Inspiration og fremtidsdrømme

”Det, som inspirerer mig, kan for eksempel være, når nogle siger noget, som rører mig, hvor jeg tænker ’det er så rigtigt det der’, eller metaforer som virkelig sætter tingene i perspektiv,” siger Carla.

Hun fortæller, at hun hver mandag bruger det meste af dagen på at indhente inspiration. Inspirationen kommer primært fra at se YouTube-videoer og læse bøger. Hun tager noter, når hun ser eller læser noget, hun finder inspirerende, hvorefter hun senere på aftenen fortæller om det i hendes livestream på Instagram.

Hun forklarer, at det med at få skrevet inspiration og drømme ned hjælper til at manifestere det ud i virkeligheden, så det ikke kun er oppe i hovedet, det hele foregår, og uddyber,

”Vi har halvfjerstusinde tanker oppe i hovedet hver dag. Man drømmer om det ene, det andet, det tredje, men der sker ikke noget, hvis man aldrig handler på alle de tanker. Det første skridt er at få skrevet det ned, derefter kan man finde nogle billeder, som giver én følelsen og lysten til at handle på det. Det er et lille skridt i den rigtige retning.”

Hun fortæller, at hun selv drømmer om at kunne købe et hus ved vandet en dag, og forklarer videre om det at virkeliggøre sine drømme,


”Man skal ikke tro, at man kan købe det hus ved vandet i dag, men blot vide at det kan blive en realitet en dag, hvis man tager de skridt, der skal til.”

Udover at drømme om at købe et hus ved vandet, så drømmer Carla også om at kunne blive ved med at blive inspireret, inspirere og leve, som hun lever sit liv lige nu. Hun forklarer, at hun føler sig velsignet og glad for at vågne op hver morgen og være nærværende og have styringen i sit eget liv, og forklarer slutteligt,

”Når vi er opmærksomme på, at vi kan skabe mirakler med vores eget fokus, så er vi nået langt.”