Derfor skal du læse et stillingsopslag grundigt

Ting kan sommetider gå hurtigt, og man kan kaste sig ud i projekter uden alt for mange overvejelser. Jobsøgningen efter studiejobbet eller drømmejobbet efter endt uddannelse er ingen undtagelse. Én af de store faldgruber i jobsøgningen opstår, når stillingsopslaget læses igennem, inden du udformer den gode ansøgning. Der er ofte for lidt fokus på den del af processen, men her er ofte billige points at hente. I denne artikel kan du læse mere om, hvorfor det forholder sig sådan.

Det er ikke for meget at forlange af dig, hvis du søger et job, at du læser dit stillingsopslag grundigt igennem, før du sætter dig til tasterne og udformer den gode ansøgning. Det er den nemmeste måde at give dig selv den bedste start på ansøgningen. Omvendt, hvis du forsømmer at læse stillingsopslaget grundigt, giver du dig selv en dårlig start og er allerede bagud på point.

Hvorfor forholder det sig sådan? Det er der flere grunde til, men først og fremmest finder du helt konkret ud af, hvad virksomheden søger, og du kan allerede her grovsortere, om stillingen og virksomheden er noget for dig. Dernæst er der flere ting, du kan være opmærksom på, som kan gøre dit ansøgningsmateriale skarpere: 

3 gode grund til at læse et stillingsopslag grundigt

  1. Hvor ligger fokus for virksomheden? 
    Du kan ofte læse i et stillingsopslag, hvad virksomheden har størst fokus på i deres ansættelsesproces. Når du finder ud af det, er det også nemmere for dig at tilpasse dit materiale, så det taler lige ind i det, virksomheden søger.  

  2. Kig efter ’nøgleord’ i stillingsopslaget
    Hvilke nøgleord bruger virksomheden, når de beskriver de kompetencer, de søger til stillingen? Når du har identificeret disse, er det en god idé at se, om du kan implementere dem i din ansøgning på en naturlig måde. På den måde kan virksomheden se, at du tager dem seriøst, og at du er den helt rette kandidat. Det er de små ting. 

  3. Hvad for noget materiale efterspørges der?
    En ansøgning på engelsk, et motiveret CV, en video eller noget helt 4.? Nogle gange efterspørger virksomheden ikke en traditionel ansøgning + CV kombination. Sørg for at have helt styr på, hvad for noget ansøgningsmateriale virksomheden konkret efterspørger. Ellers kommer du hurtigt til at se dum ud, og du kommer med al sandsynlighed ikke i betragtning til stillingen. 

Kort og godt; husk at læse det stillingsopslag grundigt igennem, før du påbegynder din ansøgning. Det er billige point at hente, og du virker med det samme mere seriøs. 

Mangler du en skabelon til et nyt CV? Download her