ansøgninsmateriale

Skiller dit ansøgningsmateriale sig ud fra mængden?

Et spørgsmål vedrørende dit ansøgningsmateriale, du med fordel kan stille dig selv, når du er på jagt efter dit nye job – uagtet om det er dit næste studierelevante job eller bare drømmejobbet. Skiller du dig ud, eller bliver du én af mange? Vi kommer i denne artikel ind på, hvornår og hvorfor du kan drage fordel af at forsøge på at skille dig ud.

Indrømmet. Det kan være svært at skille sig helt vildt ud i dit ansøgningsmateriale og samtidig bevare seriøsiteten. Men vi vil alligevel slå et slag for, at du giver det et forsøg – hvis det giver mening. 

For yderligere inspiration kan du læse hvordan, du udarbejder den gode ansøgning. Det kan du læse mere om her.

5 gode grunde til at skille dit ansøgningsmateriale ud:

 

 1. Arbejdsgiveren ser mange ansøgninger.
  Du er med al sandsynlighed ikke den eneste, der søger. Det betyder, at arbejdsgiveren ser meget ansøgningsmateriale, der måske minder om hinanden. 

 2. Dit ansøgningsmateriale er anderledes.
  Hvis du derfor skiller dig ud, vil du stå ud fra mængden af ”ensartede” ansøgere. Det vil blandt andet vise, at der er omtanke bag. 

 3. Du viser initiativ.
  Kort og godt. Du viser, at du kan tage initiativ og er villig til at gå den ekstra mil. 

 4. Du viser, at du tager det seriøst.
  Ved at skille dig ud i dit ansøgningsmateriale, viser du også, at du tager det seriøst, og at du har brugt tid på at udforme dit ansøgningsmateriale. 

 5. Du vil blive husket
  Ovenstående punkter munder i sidste ende ud i, at der er større sandsynlighed for, at dit ansøgningsmateriale vil blive husket – for noget godt vel at mærke. 

Ovenstående er 5 gode grunde til, at du bør overveje på den ene eller anden måde at skille dit ansøgningsmateriale ud. Værd at bemærke er, at det ikke kan eller bør stå alene. Men det kan være med til, at du kommer længere frem i køen og i sidste ende bliver inviteret til samtale. Det er én af de små ting, der kan være med til at gøre den lille forskel. 

Vi publicerer løbende materiale, der kan være med til at forbedre dine chancer for at lande de jobs, du søger. Følg med her på siden – vi lover, at du er bedre rustet til jobsøgningen.