Trapholt

SU-guide Kolding

Er du ny i Kolding, eller mangler du bare inspiration til SU-venlige aktiviter for dig og dine venner? Frygt ej. Vi har samlet otte bud på, hvad du kan lave i Kolding på et SU-venligt budget. Vi byder på alt fra sport i topklasse, naturoplevelser i området og kulturelle udforskningsmuligheder. God fornøjelse!

Find dit yndlings pizza-slice

Pris: 25-30 kr. per slice.

Kolding går som bekendt under tilnavnet ”Slice Town” og er den by i Danmark med flest pizzarier per indbygger. Derfor er det oplagt, og prisvenligt, at tage en kammerat under armen og teste byens forskellige pizzaslices – så du har styr på din favorit. Vi kan anbefale et slice fra Marco Polo i Al Passagen, som i sidste udgave af magasinet blev testvinder af vores test af pizzaslices.

Håndbold på højeste niveau  

Pris: Ståpladser fra 40 kr. for studerende (Siddepladser fra 80 kr.)

KIF Kolding har i mange år været en stor spiller i det danske håndboldmiljø, og selvom der i de seneste par år har været uro omkring klubben, er den stadig at finde i den bedste danske håndboldrække. Har du aldrig set en håndboldkamp er et besøg i Sydbank Arena en oplagt mulighed. Og hvis du er helt bekendt med både tremeterkast og to minutters udvisninger, sikrer de SU-venlige billetpriser grundlaget for en fornøjelig oplevelse med sportslig underholdning i topklasse.

Køb billetter lige her.

Gå ”Hartesløjfen”

Pris: Gratis

Spænd cykelhjelmen, hop på jernhesten og nyd den ca. 15 min. lange cykeltur ud til Harteværket. Her kan du parkere din cykel og begive dig ud på den naturskønne gårute ”Hartesløjfen”. Turen er ca. 13 km lang, men kan forkortes til en rute på 8,5 km. Du kan derfor med fordel tage en madpakke med og nyde den i en af de opsatte shelters på ruten. Undervejs kommer du forbi flere aktiviteter som blandt andet en ”trækfærge” og et udendørs fitness.

Se mere om Hartesløjfen her.

Trapholt museet

Pris: 55 kr. for studerende

Trapholt

Trapholt museet, også kaldet ’Jyllands Louisiana’, ligger ned til skønne Kolding Fjord. De naturskønne omgivelser, og museets flotte arkitektur, retfærdiggør den 15 min. lange cykeltur fra banegården, allerede inden du træder ind ad dørene. Indenfor dørene kan du opleve flere forskellige udstillinger i moderne kunst, kunsthåndværk og design. Værd at fremhæve er Danmarks største samling af stole samt Arne Jacobsens sommerhus – indrettet med Jacobsens egne designs.

Om Trapholt

Kolding Egnsteater

Pris: Last Minute Ung billet: 60 kr. (Du kan på forestillingsdagen købe billetter til 60 kr. ved fremvisning af gyldigt studiekort eller som ung under 25 år. Se teatrets hjemmeside eller ring på 2971 0000 for at bestille eller få mere info.)

En tur i teatret er et godt afbræk til aftnerne på sofaen med Netflix og bland-selv-slik, og det giver ofte anderledes og enestående oplevelser. Kolding Egnsteater producerer både egne forestillinger med lokalt perspektiv, men teatret huser også forestillinger fra hele Danmark og udlandet. Desuden gør de tidligere beskrevne studievenlige priser det ekstra attraktivt med en aften i teatret. I efteråret 2020 kan man bl.a. opleve stykket ”Mødre” med Szhirley, Julie Ølgaard, Lykke Sand og Sara Møller Olsen på rollelisten.

Læs mere her.

Sensommer dukkert ved Lyshøj Fjordbad

Pris: Gratis

Hvad er bedre end en aftendukkert på en sensommeraften? Ved Lyshøj Fjordbad finder du en 85 meter lang arkitekttegnet badebro, som går ud i Kolding Fjord. Lige ved stranden er der omklædning og toiletfaciliteter. Kort sagt, alt hvad du skal bruge til den perfekte badetur.

Se mere her.

Drik en Go’ Kop Kaff’ hos Tobbers Kaffebar

Pris: Varme drikke mellem 15-35 kr.

Trænger du til et afbræk fra den kedelige pulverkaffe? Eller mangler du et hyggeligt sted til en sludder med veninden? Så er Tobbers Kaffebar stedet for dig. Tobbers Kaffebar gør en dyd ud af god service og et hyggeligt miljø. Desuden samarbejder Tobbers med lokale leverandører fra Hipster Brew og Trolden Bryghus. Selvom kaffen koster lidt mere end pulverkaffen derhjemme, er priserne rimelige. Og hvis man ikke er til kaffe, er der både chai te og kakao med det hele på menuen.

Læs mere om Tobbers Kaffebar her.

Kolding Slotssø

Pris: Gratis

Put dit yndlingsmusiknummer i ørene, eller tag kæresten i hånden og trav rundt om Kolding Slotssø. Der er smukt, og undervejs kommer du bl.a. forbi Koldinghus, Slotssøbadet, Sct. Jørgens Gård og Den Siddende Pige. Hvis du får lyst til at besøge det gamle kongeslot Koldinghus, ligger det også lige til højrebenet. Du kan som studerende komme på besøg til den nette sum af 55-65 kr., alt efter sæson.

Læs mere her.