Kalvebod Bølge, København

Testpanelet anbefaler: Vinterbadning

Vinterbadning bliver mere og mere populært. Badeklubberne bugner med medlemmer, og det kan tage flere år på ventelister, før du får en af de eftertragtede pladser. Men derfor kan du sagtens vinterbade alligevel. Her giver vi dig fire steder i København, hvor du kvit og frit kan hoppe i bølgen blå. Samtidig fortæller ekspert på området, Susanna Søberg, om kroppens reaktion på vinterbadning, og så får du gode tips til din første vinterbadetur.

Susanna Søbergs råd til vinterbadning

Susanna Søberg er forsker og forfatter bag bogen ’Hop i Havet – vinterbadning gør dig sund og glad’. Ifølge hende er vinterbadning godt for både krop og sjæl, og faktisk sker der allerede noget i kroppen, når du er på vej ned for at hoppe i det kolde vand.

”Som ny vinterbader er du allerede en lille smule spændt, når du står på badebroen. Du er nok ikke medlem af en badeklub endnu, så du klæder om på stedet og bliver allerede lidt kold der. Her sættes der gang i dit kulde/stress-respons, og fordi du er spændt, så stiger dit blodtryk også en lille smule”, siger Susanna.

Ifølge Susanna er der ikke lavet mange videnskabelige forsøg med vinterbadere på det mentale helbred. Der er dog lavet et par casestudier i England, der virker lovende i forhold til den helbredende kraft, vinterbadning kan have på folk.

”Der er ikke lavet nogle større studier, hvor man undersøger, om vinterbadning kan virke helbredende rent mentalt, men der findes et interessant casestudie om en 24-årig svært deprimeret englænder, der efter tre måneders vinterbadning kunne slippe sin antidepressive medicin”, siger Susanna.

Du behøver ikke nødvendigvis at være medlem af en badeklub for at komme i gang med vinterbadning. Herunder finder du 4 steder i København, du kan få det kolde gys, uden at skulle tænke have en krone op af lommen.

Susannas tips & Tricks

1) Bad aldrig alene.

2) Har du hjertekarsygdomme? Så tal med din læge inden

3) Duk ikke hovedet under vandet.

4) Bliv ikke i vandet for længe.

5) Hvis det er mørkt, så husk en lygte.

6) Lyt til din krop og brug din sunde fornuft.

NORDHAVN

Nordhavn badehus, København
Foto: Frøslev Træ

Sandkaj 26, 2150 Nordhavn

I det nye og moderne Nordhavn ligger et af byens lækreste badesteder. Det kan, ligesom vores andre anbefalinger, benyttes kvit og frit, og i Nordhavn er der sågar lækre udendørs omklædningsfaciliteter. På en tavle kan du se, om badevandskvaliteten er, som den skal være, og er der grønt lys, er du good to go. Selvom stedet ligger et stykke væk fra indre by, er det stadig muligt at få varmen på nogle af de caféer, der ligger lige i nærheden.

REFSHALEØEN

Søndre Refshalebassin, Vinter København

Refshalevej 145A

Har du brug for en pause fra byens stress og jag? Så er badestedet på Refshaleøen det oplagte valg for dig. Her er du langt fra store lastbiler og turister på udlejningscykler, og det er på trods af, at det kun tager 10 minutter på cykel fra Kongens Nytorv. Omklædningsmulighederne er ikke prangende, til gengæld slipper du for nysgerrige naboer. Du bader nemlig i et af byens ældste industrikvarterer. Selvom stedet ligger på kanten af København, er her stadig rig mulighed for at tanke op på caféer og restauranter efter badeturen. Kommer du fra indre by, kan det betale sig at tage over inderhavnsbroen. Så slipper du også for den værste trafik.


Læs også: Testpanelet tester – Instant kaffe

ISLANDS BRYGGE

Islands Brygge, Vinter København

Ved Halfdansgade 1, 2300 København S

På Islands Brygge ligger endnu et af byens badesteder. Bassinet er langt, så her er god mulighed for at få svømmet et par baner, hvis man da ikke springer op ad vandet i sekundet, man rammer det. Her er der heller ikke de bedste muligheder for omklædning, så vi anbefaler, at man har taget badetøjet på, inden man tager afsted. På den måde slipper du for at stå splitterravende nøgen til skue for resten af byen. Skulle man ikke være så godt forberedt, så bare rolig – københavnerne er for det meste ikke så sarte. Tjek badevandskvaliteten på tavlen, inden du hopper i. Det er trods alt København, du bader i.

Læs også: Testpanelet tester – Aarhus bedste italienske pizza

KALVEBOD BØLGE

Kalvebod Bølge, Vinterbadning København

Kalvebod Bølge 3C, 1560 København V

Kan du ikke få nok af byen, og giver tanken om at komme for langt væk fra stenbroen dig ondt i maven? Så kan du heldigvis godt slappe af, du kan nemlig hoppe i bølgen blå midt inde i København. Badestedet ved Kalvebod Bølge er meget populært blandt byens beboere, og det er der god grund til. Her kan du nemlig kombinere shoppe- eller caféturen med et dyp i det kolde vand.

Læs også: Bag om Carla Mickelborg