Aarhus Cocktails

Testpanelet tester: Aarhus’ bedste Cocktails

Testpanelet har været på jagt efter Aarhus bedste drinks.
Cocktails rimer måske ikke ligefrem på SU. Det kan dog være fint at sætte den klassiske Ceres-øl og Århus-sættet på pause bare engang i mellem. Vi har gjort det hårde arbejde og prøvesmagt en lille del af Århus’ cocktailudvalg.Grace

Skolegade 26, 8000 Aarhus C

I jagten på Aarhus bedste drinks ankom vi til et mennesketomt Grace en torsdag aften kl. 20.30. De tomme lokaler gjorde ikke noget godt for hverken stemningen eller førstehåndsindtrykket. Vi blev mødt af en sød og snaksaglig bartender, der bød os velkommen. Lokalerne er sådan set hyggelige med tapet på væggene og velour på møblerne, men musikken var til den specielle side af en bar at være. Vi kan bedst beskrive det som swing.

Grace leverer, da vi får serveret vores cocktails, og vi kan smage, at der er kælet for dem.

Grace Passion
Grace Passion, 80 kr.
Sloe Gin Sour
Sloe Gin Sour, 80 kr.
GRACE PASSION

En meget sød drink, der smager af Københavnerstang. En god sommerdrink på en varm sommeraften, hvis man er til det søde. Sådan en drink kan man drikke rigtig mange af, og prisen er ikke alt for gal.

SLOE GIN SOUR

Er man ikke god til de helt søde cocktails, er Graces take på en Whiskey Sour et anbefalelsesværdigt alternativ. Whiskey er skiftet ud med slåen gin, som har en lidt mandel/marcinpan smag. Det giver en god balance mellem det søde og det sure i denne drink. Vi fik en lille præsentation af de forskellige ingredienser, og det lille finish, kirsebærret på toppen, er importeret fra Italien.

Der er happy hour hver dag fra kl. 18-20, hvor der er halv pris på cocktails.

Samlet set nogle ret gode cocktails til prisen, men en lidt ærgerlig stemning. Vi anbefaler at komme nogle stykker, så man selv kan sparke gang i festen, hvis der er tomt.Gedulgt

Fredensgade 41, 8000 Aarhus C

Der er ingen tvivl om, at Gedulgt var aftenens helt store oplevelse. Gedulgt er i en liga for sig og leverer nogle af Aarhus bedste drinks, som ikke kun smager godt, men som også er sjove og spændende at få serveret. Et oplagt sted til en date. Man behøver ikke at være bange for ikke at have noget at snakke om, fordi man altid kan snakke lidt om deres cocktails.

Vi ankommer til Gedulgt kl 21.15, og der er næsten helt fyldt, selvom lokalerne ligger inde i en baggård. Stemningen er god, indretningen er nordisk og betjeningen personlig. Man får gratis vand ved bordene, og menukortet skal scannes via en QR-kode, der ligger på bordet.

Gedulgt er et sted, hvor man tager hen og får en enkelt eller to for oplevelsens skyld. Stedet indbyder til lidt pænt tøj. Skal du være stiv og på ’floor’, skal du tage videre for både pengepungen og dine dancemoves skyld.

American beauty
American Beauty, 130 kr.
Pop pop popcorn
Pop Pop Popcorn, 90 kr.
AMERICAN BEAUTY

130 kroner lyder måske lidt dyrt af en cocktail at være, men det er en ordentlig balje, man får. Både i ordets overførte, men så sandelig også bogstavelige forstand. Det hele bliver nemlig serveret i et minibadekar. Drinken består af tea-infused gin, orangeblomstvand, fløde, lime, æggehvider, akaciehonning og rosenlemonade. Det hele er toppet af med røde rosenblade.

Det er svært at beskrive, hvad den smager af, men god var den. Du kan godt smage ginen, men det er slet ikke stærkt på den stærke måde.

Der er virkelig nogle tanker bag denne drink, og refererer stærkt til filmen af samme navn, og det trækker helt klart op for helhedsoplevelsen.

POP POP POPCORN

Udseendet på denne drink er genialt. Der er både snacks og drink i én, hvilket umuligt kan være en dårlig ting. Man skal spise popcornene for at finde sugerøret til drinken, hvilket er en ekstra gimmick til oplevelsen af sin popcorndrink. Selve cocktailen er lavet på ’popcornwashed’ rom, men smager desværre ikke af popcorn, som vi havde forventet. Du skal kunne lide rom, hvis du bestiller denne drink!

MAMMAS RECIPE FOR KEEPING PAPA HOME

Denne cocktail er Gedulgts kaffecocktail, men forvent ikke noget i stil med en Irish Coffee eller Espresso Martini.

Du kan ane, at den er lavet på kaffe, men det er ikke en cocktail, der er baseret på kaffe, som de to nævnte. Denne Cocktail består af tequila, kaffelikør, lime og kaffebønner. Simpelt og utroligt lækkert, men efter panelets mening kunne den godt smage lidt mere af kaffe. Serveringen er igen helt i top.

Cocktailen serveres i en stor, rund stenkop med en klump is i midten suppleret af ’røgen’ fra tøris.

Hos Gedulgt er der virkelig kælet for cocktailsene, og der er tænkt på helhedsoplevelsen. Priserne er ikke alt for dyre, men det er ikke et sted, man bliver hængende meget længe, medmindre den helt store pengepung er med.

Læs også: Aarhus bedste barerLAVA

Åboulevarden 22, 8000 Aarhus C

Er du nået til det stadie, hvor du alligevel ikke kan smage, hvad du drikker, er LAVA et oplagt sted. Både fordi du højst sandsynligt er så fuld, at du ikke kan høre, hvad du selv tænker, og at du er ligeglad med kvaliteten af dét, du drikker.

Da vi ankommer, er musikken indenfor så høj, at vi ganske enkelt ikke kan høre, hvad hinanden siger. Bartenderen virkede ligeglad med os, og betjeningen var super upersonlig. Der var udsolgt af Mojito inden midnat.

På LAVA er der alle hverdage efter kl 21 to ens cocktails for én cocktails pris.

Moscow Mule
Moscow Mule, 80 kr.
Passoa Brazil
Passoa Brazil, 80 kr.
MOSCOW MULE

En let og meget ’frisk’ drink lavet af vodka, ginger ale og lime. Den smagte meget af lime, så er du ikke så meget til smagen af vodka, kunne den klart noget. Man nåede at tænke ’lime’, før man tænkte ’vodka’ i hvert fald. Der var ærligt talt ikke meget at råbe hurra for. Er du modstander af søde drinks, er denne måske noget for dig.


PASSOA BRAZIL

En drink med tranebærjuice, vodka og passoa. Den blev serveret i et glas fra IKEA og bragte mest af alt tankerne tilbage til barndommen ved børnebordet til en børnefødselsdag. Ikke fordi vi i panelet fik cocktails som børn, men fordi Passoa Brazil smagte nøjagtigt som et glas Ribena saftevand. Det er heller ikke for meget sagt, at den var lidt til den tynde side.

Du kan nok drikke dig fuld til billige penge på LAVA, men stedet indbyder mest til, at det er der, du slutter din bytur.St. Pauls Apothek

Jægergårdsgade 76, 8000 Aarhus C

I hyggelige Jægergårdsgade ligger St. Pauls Apothek. Isoleret set er det en dejlig placering, men har du i sinde at skulle i byen, ligger det lidt langt væk fra åen og det øvrige byliv. Jægergårdsgade er dog fyldt med hyggelige caféer og ølbarer, så du kan sagtens tage videre og få andet at drikke.

Stemningen er rimelig ’laid back’ med stearinlys og jazzmusik, og det er et meget behageligt sted at være. ’Apoteket’ er indrettet med flere mindre rum, så alle gæster ikke sidder i samme rum, hvilket giver en smule privatliv ved besøget. Du kan selv vælge, om du vil sidde ved et almindeligt bord, på højstole ved et barbord eller i bløde læne- eller designerstole ved et mindre bord. Den hyggelige stemning indbyder til mange gode samtaler. En god gimmick er, at der er højtlæsning af Jørgen Leth på toiletterne.

Seaside Negroni
Seaside Negroni, 110 kr.
Palini
Palini, 95 kr.

SEASIDE NEGRONI

Kan du lide Aperol Spritz, kan du med stor sandsynlighed også godt lide denne cocktail. Den er baseret på gin, campari, cocchi americano og en “skvis” bitter grapefrugt. Desværre var den lidt tynd i det. Smagen er fin, men den blegner i forhold til de to andre cocktails. Igen en lidt dyr drink i forhold til mængden.

PALINI

Selvom panelets medlemmer havde forskellige præferencer og smag i cocktails, var alle enige om, at denne drink smagte hamrende godt. En flydende dessert uden at være kvalm. En københavnerstang på sterioder. Den består af Grand Marnier, citron, vanilieis og limoncello, og den var på én og samme tid sød og enormt frisk. En drink, der er meget nem at drikke sig fuld i, men også en man gider tage tilbage til St. Pauls for at få. Testens bedste cocktail.


Old fashioned
St. Pauls Old Fashioned, 130 kr.
St. PAULS OLD FASHIONED

Deres Old Fashioned er baseret på rom, hvilket giver en let sødme og bidrager til mere dybde i drinken, end hvad man ellers kender fra den klassiske Old Fashioned baseret på Bourbon. Smagen var mildere, og der var en god balance mellem det søde og det stærke. Det var en ret lille drink til 130 kroner, men det kan smages, at St. Pauls Apothek bruger produkter af høj kvalitet.

Hyggen er i top, deres cocktails er gode, men generelt lidt for små til prisen, hvilket tager en stjerne fra dem.Herr Bartels

Åboulevarden 46, 8000 Aarhus C

Herr Bartels har bare en god placering. Det kommer man ikke udenom. Helt ned til åen og tæt på det hele. De leverer generelt gode cocktails til prisen, for det er dæleme billigt dernede. Alle dage udvælger bartenderne 5-6 cocktails, som er til to for éns pris. Prisen for én ligger på 70-95 kroner.

Det er sådan et sted der sjældent overrasker eller skuffer. Man ved, hvad man får.

Indenfor kan det godt være lidt tæt, for lokalerne er ikke så store. Der er ikke meget privatliv og luft mellem bordene. Så er det heldigt, at der er masser af plads udenfor, hvor man kan sidde med skønt kig til åen.

Espresso Martini
Espresso Martini, 70 kr.
Whiskey Sour
Whiskey Sour, 65 kr.
ESPRESSO MARTINI

Espresso Martini kan laves med og uden sukkersirup. Panelet foretrækker uden. I Herr Bartels Espresso Martini er der ikke sparet på sukkersiruppen. Indimellem kan man være ude for, at al sirup har lagt sig i bunden, så den sidste tår nærmest giver huller i tænderne. Det var ikke tilfældet her, så point for at være mixet godt, men den var allround for sød. Glasset var helt fyldt op, så plus for det.

WHISKEY SOUR

En meget lækker Whiskey Sour, som ikke gør nogen fortræd. Den er hverken for sød, for sur, for stærk eller for tynd. Vi vil vove at påstå, at langt de fleste kan være med på denne cocktail. Den er ret klassisk af en Sour at være, og den er lavet med bourbon, citron, sukkersirup og æggehvider. Sådan to glider ret let ned – og så kun til 65 kroner!


Herr Bartels emmer ikke af kvalitet, men prisen er heller ikke deraf. Det er et sted, du nemt kan drikke dig fuld i både drinks og øl, samtidig med at pengepungen kan følge med. Stjernerne får Herr Bartels for pris og beliggenhed!