Testpanelet tester: Aarhus’ bedste pizza

Meat Lover, fireogtres med dres, Hawaii eller måske den med cocktailpølser. Vi kender dem alle. Klassikerne. Derfor har vi testet Aarhus’ udvalg af italienske pizzaer, der ikke er at finde på den lokales menukort. Alle pizzaer er blevet bestilt til takeaway og testet efter ti minutters gang. Vi har haft gang i stopuret, målebåndet og smagsløgene for at give en guide til Aarhus’ bedste italienske pizzeriaer. Velbekomme.

Pizza Hytten
Guldsmedgade 17, Aarhus C
Potato Potato
Størrelse 27×27
Pris 69,-

?????

Pizza Hytten, Potato Potato

Pizza Hytten er et relativt nyt pizzeria, der åbnede på Guldsmedegade i 2019. Italienske gloser i køkkenet og bag disken er altid et godt tegn, når sulten er stor og pizzaen er i ovnen. Selvom der er siddepladser til at spise i huset, oplevede vi, at de fleste gæster tog deres pizzaer med hjem. Og det kan man roligt gøre. Pizzaen har nemlig hverken mistet sprødhed, varme eller smag.

Kanten er let brændt og dermed ekstra sprød. Samtidig er Potato Potato et fantastisk eksempel på, at kartofler på pizza er lige så
velsmagende, som det er pænt. Hos Pizza Hytten koster alle pizzaer som standard 69 kroner – perfekt til takeaway og slicet i fem. Fem ud af seks stjerner og en delt andenplads til en pizza, der er alle pengene værd.


La Trattoria
Frederiks Allé 130, Frederiksbjerg
Al Prosciutto di Parma e rucola (Nr. 60)
Størrelse 28×28
Pris 80,-
??

La Trattoria, Al Prosciutto di Parma e rucola

Hos La Trattoria på Frederiks Allé emmer det af Italien, og duften fra køkkenet er ikke til at tage fejl af. I pizzabakken under armen er en af de mest bloggervenlige pizzaer. Pizzaen, der hverken skjuler eller glemmer ingredienser. Parmaskinke og rucola. Salaten er stadig frisk under paplåget efter ti minutter.

Desværre er både bunden og kanten tykkere end gennemsnittet. Faktisk går de i ét med hinanden. Der er hverken sparet på parmesan eller parmaskinke, hvilket redder lidt af æren for den klassiske pizza, der dermed ikke kun er indbydende at se på. Det bliver ikke til mere end to stjerner til en regulær pizza.


Il Mercatino – TESTVINDER
Mejlgade 18a, Aarhus C
Domiziano
Størrelse 28×28

Pris 90,-
??????

Il Mercatino, Domiziano

I Mejlgade har italienske Paolo lidt af en italiensk perle. En perle, der udover at sælge pizza mest af alt fungerer som en delikatesse. Hjemmelavet pasta, italiensk is, oste og pikante pølser. Og pizzaer, man kan tage med hjem. Der er nemlig ingen siddepladser hos Il Mercatino.

Det gør ikke meget, for pizzaen er stadig sprød og lækker efter ti minutter. Nummer 4 fra Il Mercatino er både en fryd for øjet og smagsløgene, og det er tydeligt, at råvarerne er af højeste kvalitet. Det klæder en pizza at have noget grønt, der ikke er icebergsalat. En fantastisk oplevelse fra en italiensk perle – der skal slices, hvis ikke du har kniv og gaffel med i lommen. Testens klare vinder.


Pizza Adagio
Åboulevarden 57, Aarhus C
Ventricina
Størrelse 32×29
Pris 90,-

???

Pizza Adagio, Ventricina

Hos Pizza Adagio i hjertet af Aarhus er friske italienske råvarer i fokus. Menukortet består af 14 forskellige pizzaer, der blandt andet kan nydes med italienske øl fra fad.

Nummer 10 på menukortet er med stærk salami og aubergine, og dens udtryk er det mest autentiske i vores anmeldelse. Den er tre centimeter længere end bred, hvilket gør oplevelsen meget rustik og italiensk. Aubergine er svær at gøre elegant og ej heller nem at spise uden bestik. Salamien er spicy, og både skorpen og bund er perfekt tynd og let brændt – lige så autentisk og rustikt som formen.

Adagio er et af de mere studievenlige pizzeriaer i Aarhus, der giver 15 procents rabat ved fremvisning af studiekort. Det er værd at huske på, når priserne i forvejen er i den høje ende. En Aarhus pizza, der ligger lunt i svinget og får en midterplacering.

Læs også: Testpanelet tester – bedste kebab i Aarhus


Casa Mia
Tordenskjoldgade 12, Trøjborg
Pizza D
Størrelse 29×29
90,-

??

Casa Mia, Pizza D

Casa Mia på Trøjborg er en af de mest kendte pizza i Aarhus. Deres menukort er fyldt med italienske pizzaer og pastaretter. Pizza D, der findes under deres Klassiske Pizzaer på menukortet, er en hvid af slagsen. Det betyder, at tomatsauce er erstattet, og man skal kunne lide den slags pizzaer, hvis man bestiller Pizza D fra Casa Mia.

Som kendere af stedet er redaktionen ked af at skulle give to slices til Casa Mia, men pizzaen er desværre ikke til mere. Bunden og skorpen er perfekt, og kartofler er stadig lækkert på pizza. Det kan dog anbefales at prøve stedet og vælge en anden pizza.


Pizza Propria
Jægergårdsgade 7, Aarhus C
Cacciatora
Størrelse 32×31

????

Pizza Propria, Cacciatoria

Pizza Propria i Jægergårdsgade skriger Italien. Menukortet kan tvinge nogle kunder til at skulle Google de italienske gloser. Efter en sådan søgning kan det fastslås, at salsiccia og pancetta er italienske svar på henholdsvis pølse og bacon – af højeste kvalitet. For der er ingen tvivl om kvaliteten hos Pizza Propria. Stedet har en håndfuld borde, og derfor tager langt de fleste gæster deres bestillinger med hjem.

Nummer 19 dufter himmelsk, og smagen er fremragende. Den har hverken mistet sprødhed eller varme på de ti minutter, det har taget at gå hjem. Selvom pizzaen er marginalt større end de andre, er 115 kroner for en pizza dyrt. Fire stjerner til testens dyreste pizza.

Pizza Propria giver dig desuden muligheden for at leje en pizzaovn, hvis du skulle have lyst til at bage dem i baghaven.


Fratelli Pizzeria
Tordenskjoldsgade 81, Trøjborg
Pizza Cinghiale
Pris 85,-
Størrelse 29×29

?????

Fratelli Pizzeria, Pizza Cinghiale

Fratelli Pizzeria serverer denne anmeldelses mest uortodokse og måske mindst danske pizza. Salami af vildsvin og trøffelolie er ikke at finde på et hvilket som helst menukort. Bunden er sprød, gylden og lækker, og pizzaen er generelt en fryd for øjet – et godt eksempel på, at det kan være svært at vente, til man er helt hjemme.

Ved nummer 16 fra Fratelli er der også et fint forhold mellem pris og kvalitet, der går hånd i hånd. En spændende pizza fra et spændende sted, hvor menukortet kan tage længe at bladre igennem.

Fem stjerner kan man godt være stolt af, og det indbringer også en delt andenplads i testen.