Knuds garage

Testpanelet tester: Brune værtshuse i Kolding

Enten er man til det, eller også er man ikke. Bodega, pub, værtshus. Kært barn har mange navne. Vi har været en tur rundt i Kolding midtby for at se, hvad der er at byde på i de brunere nuancer.


Jernbanecaféen

Jernbanegade 30, 6000 Kolding


Pris: 50 kr. (fadøl)

Rygning indenfor: Tilladt

Mad/snacks: Ingen

Jernbanecaféen


Når du åbner døren til Jernbanecaféen, er det tæt på, at du går ind i en mur af røg. Der må nemlig ryges indenfor, og det bliver der i stor stil. Lokalet er ikke super stort, men det er fuld af stemning. Det er ikke for sjov, at caféen har det navn, den har, for rundt omkring på væggene hænger skilte fra forskellige perroner rundt omkring i landet. Det er med til at give stedet karakter og personlighed. Man sidder godt i de store, brune lædermøbler, der pryder indretningen.


Gennemsnitsalderen på jernbanecaféen er højere end de andre steder, men stedets kunder er utroligt søde og snaksaglige. Ikke længe havde vi siddet der, før vi blev præsenteret for et nummer på jukeboxen og en røverhistorie fra gamle dage.


Øllene var kolde, friske fra fad, fyldt op til over stregen og smagte super!


Alt i alt en god oplevelse, når man er på jagt efter et rigtig ’brunt’ sted. Jernbanecaféen er testens mest ’brune’ værtshus.


Knuds Garage

Munkegade 5A, 6000 Kolding


Pris: 50 kr. (flaskeøl m. sidevogn)

Rygning indenfor: Forbudt

Mad/snacks: Tilgængeligt

Knuds Garage


Allerede inden man træder ind hos Knuds Garage får værtshuset ekstra point. For mindre end en spytklat fra indgangsdøren ligger indgangsdøren til Babas Pizza. Utroligt belejligt når man sidder hos Knuds Garage og drikker øl og pludseligt bliver sulten. Man må endda tage sin pizza med tilbage til Knuds Garage, så man både kan få øl og pizza på samme tid. Win-Win


Vi valgte her at få en flaskeøl med sidevogn, men udvalget derinde er stort, så der er noget for enhver smag.


Stedet bærer lidt mere præg af en café end et brunt værtshus. Lokalerne er større, der er caféborde og stole, og så er der en rigtig hyggelig gårdhave. Så vil man gerne ryge, er det en oplagt mulighed. Betjeningen er sød og personlig, så vi nåede at få en lille snak med bartenderen, mens vi ventede.


Hos Knuds Garage er alle typer af mennesker repræsenteret, men det er primært unge, der holder til derinde. Grundet gårdhaven, priserne og muligheden for pizza er det et sted, man kan blive hængende rigtig længe!


Læs også: Testpanelet tester – Instant kaffe


Den Engelske Pub

You’ll never walk alone
A.L. Passagen 2, 6000 Kolding


Pris: 50 kr. (fadøl)

Rygning indenfor: Forbudt

Mad/snacks: Før kl. 20.00

Den Engelske Pub


Navnet antyder, hvad det er for et sted. På Den Engelske Pub er der nemlig fodbold for alle pengene. Så snart du træder indenfor døren, bliver du mødt af en storskærm. Selvom der kører sport på flimmeren uanset i hvilken retning, du kigger, er stedet meget mere end dét. De har et udvalg af øl langt udover det sædvanlige. Du kan tage på jordomrejse i ’Øl-land’, og du kan blive taget i hånden hele vejen. Bag disken står nemlig personale, der er passioneret i det, de laver, så de har helt styr på fakta om de våde varer. Fortæl dem lidt om, hvad du kan lide, og de finder lige præcis den øl, der passer til dig.


Der dufter af mad derinde, da der er køkken tilknyttet baren. Køkkenet lukker dog allerede kl. 20, og derefter er det ikke muligt at få snacks, hvilket er lidt ærgerligt.

Læs også: Testpanelet tester: Aarhus’ Bedste Cocktails


Overalt på væggene hænger indrammede, gamle, og ind i mellem sjældne, fodboldtrøjer, der hver har en lille historie tilknyttet. Det giver stedet karakter og personlighed og bidrager til den sportslige stemning.


Den personlige betjening og udvalget trækker op, men manglen på snacks, når der nu er et køkken, trækker lidt ned.


Snapstinget

Piledamsvej 80, 6000 Kolding


Pris: 16 kr. (flaskeøl)

Rygning indenfor: Tilladt

Mad/snacks: Tilgængeligt

Snapstinget


Snapstinget. Det er indbegrebet af værtshusstemning. Der kører popmusik for fuld udblæsning, så man kan kun kan høre sin sidemakker tale. Til gengæld har resten af lokalet ingen chance for at kunne overhøre jeres samtale. Det har også sine fordele. Værtshuset ligger umiddelbart et stykke vej fra midtbyen (en lille kilometer), men hvis du bruger det som startdestination på en længere pubcrawl, er det intet problem. Har du en spiltrang, når du bliver fuld, kan denne også stilles her. Der er slotsmaskiner og dartskiver så langt øjet rækker – og såmænd også et poolbord. Sidstnævnte har dog en dug over sig, og det er uvist, hvornår det sidst har været taget i brug. Til sidst kan det nævnes, at muligheden for at medbringe din hund er god. Der er til vores egen undren en hundeskål fyldt med vand lige ved indgangen, så hvis du har en hund, er den sikkert også velkommen.


Bykroen

Haderslevvej 14, 6000 Kolding


Pris: 22 kr. (flaskeøl)

Rygning indenfor: Tilladt

Mad/snacks: Ingen

Bykroen


Med Bykroen kommer du tættere på midtbyen. Og derudover har de et fast tilbud på månedens drink til 30 kroner. Det er god pris! Musikken, der var på anlægget, var klassisk værtshusbetonet med et AC/DC-album kørende i baggrunden. Det er et ganske hyggeligt sted. Lige som et værtshus skal være, omend en gårdhave kunne have været godt for Bykroen. Der er ikke mange kvadratmeter at boltre sig på indendøre. Til gengæld er der et kortbord, hvor de lokale tog sig et spil poker, og det er ikke en underdrivelse at sige, at de var lettere beduggede.


Prisen på øl er hverken dyr eller billig – du må slippe med 22 kroner for en flaskeøl.


Drop Inn

Karolinesgade 5, 6000 Kolding


Pris: 22 kr. (flaskeøl)

Rygning indenfor: Forbudt

Mad/snacks: Tilgængeligt

Drop Inn


Drop Inn ligger kun et stenkast fra Bykroen – og vil være et oplagt sted at drikke sin næste øl, hvis man alligevel er i nærheden. Du kan kaste dig over utallige slotsmaskiner, og der er igen dartskiver og et poolbord – denne gang uden dug over! Generelt skal du ikke frygte for, at du har for lidt at lave. Koldings måske ældste bartender holder til her. Det er Eigil på 72 år, som tilmed ejer stedet. Han er ikke bleg for at lange et par øl eller to over disken. Der er angiveligt kun tre bartendere på Drop Inn, så du kommer hurtigt til at lære dem at kende.


Der er mange sjove historier at få her, men et lille minus ved stedet er, at det primært er ældre stamgæster, der kommer her. Og selvom sjagongen kan være helt fantastisk sjov, så er det nok ikke på Drop Inn, at du finder din sommerflirt. Gennemsnitsalderen er ’deroppe af’ og historierne er virkelig derud af.


En lille detalje med Drop Inn er, at du kan få på kredit. Du behøver altså først betale din regning til sidst på måneden. Fed detalje, meeen den kan blive stor, hvis du ikke passer på.


Stedets ’happy hour’ er perfekt til en øl efter skole, så hiv en makker under armen og giv stedet et skud!


Papegøjen

Karolinesgade 7, 6000 Kolding


Pris: 22 kr. (flaskeøl)

Rygning indenfor: Forbudt

Mad/snacks: Ingen

Papegøjen


Papegøjen er nærmere en pub, end det er et værtshus. Man kan falde hen i sport, som oftest kører på storskærmen, hvis man ikke har lyst til at kaste med terninger, hvilket der også er mulighed for. I øvrigt ligger den lige ved siden af Drop Inn, så ruten er næsten lagt for dig. På Papegøjen kan du ikke få serveret fadøl, men til gengæld er der rigeligt med forskellige drinks at vælge imellem. Og shots for en 10’er. Altid ja tak til det. Vi kan anbefale dette sted, hvis I er blevet trætte af øl, men stadig er til den brune stemning. Desuden er toiletforholdene yderst gode, og ikke noget man ellers lige forbinder med pubs og værtshuse.