Testpanelet tester: Hvor finder du Aarhus bedste kebab?

Den bedste importvare fra Tyrkiet, sølvkikkerten, er en sand gave til mennesket og vores smagsløg. I smilets by er der en bred pallette af forskellige steder, hvor shawarma pryder menuen. Der er mange forskellige fortolkninger af, hvad en shawarmarulle skal indeholde, smage og lugte af. Testpanelet har derfor i denne omgang med en videnskabelig tilgang kun matchet af astrofysikere, der kigger efter nye stjerner, planeter, og hvad de ellers kigger efter, haft syv forskellige sølvkikkerter under luppen og i munden for at finde den bedste kebab i Aarhus. Reglerne var simple. Kødet skulle være kebab, og vi takkede selvfølgelig ja til chili og hvidløg.

Royal Shawarma
Ryesgade 28, 8000 Aarhus
Størrelse: 22 x 5.5 cm.
Pris: 59kr
⭐⭐⭐⭐⭐

I toppen af gågaden lige overfor banegården ligger Royal Shawarma. Paradoksalt nok er noget af det første, man får øje på, når man træder ind i biksen, en okse. En bred menu, hvor man kan få en shawarma med lam, falafel, kylling og selvfølgelig kebab, som vi fik.

Det lækre hjemmelavede brød gemmer på et potpourri af lækkert krydret kød, en frisk og knasende salat (husk for pokker rødkålen) og lige den rigtig mængde dressing, der betyder, at man ikke ligner et spædbarn, der har bøvset ud over sig selv, når man er færdig med at spise rullen. Smagsmæssigt fornemmer man ikke dressingen, da chilien tager lidt over – dog uden at være for dominerende. En rigtig lækker smagsoplevelse, som kvitteres med fem flotte stjerner og dermed en god kandidat til den bedste kebab i Aarhus.

Kebab Experten
Frederiksgade 25
Størrelse: 28 x 7.5 cm.
Pris: 50kr

Barren er sat højt efter første besøg hos Royal Shawarma. Andet stop på denne shawarmacrawl er hos Kebab Experten i Frederiksgade – og det må siges, at man lægger et unødigt pres på sig selv med det forretningsnavn. Brødet, som i denne omgang ikke var hjemmelavet, og mest af alt minder om det, man kan købe i Texmex-afdelingen i det lokale supermarked, gemmer på tykke skiver kød.

Efter man sætter gebisset i den mexicanske pandekage, får man sig en ny overraskelse – dressingen er nemlig enten en Thousand Island eller burgerdressing, hvilket vil komme bag på de fleste, der har fået en shawarma før. Chilien er blid, og hvidløg får lov til at præge smagsoplevelsen lidt. På trods af navnet har eksperterne i testpanelet valgt, at Kebab Experten må tage til takke med én stjerne, mest af alt takket være brødet og det særlige valg af dressing. Det skal dog siges, at man får en ordentlig satan af en shawarma størrelsesmæssigt.

Shawarma Bar – BEDST I TEST
Guldsmedgade 8
Størrelse: 25 x 7 cm.
Pris: 50kr
⭐⭐⭐⭐⭐⭐

En afbudsrejse til Alanya koster ikke alverden. Men hvorfor bruge penge på det, når man kan tage Lyn Expressen til Tyrkiet ved at spise en shawarma hos Shawarma Bar? Det hjemmelavede, lidt brændte brød (det er en god ting, skal det lige siges) gemmer på kød i verdensklasse. Med en krydret smag af grill, bliver man taget tilbage til sølvkikkertens rødder i Tyrkiet.

Salaten er frisk, og rødkålen knaser mere end sværdene fra flæskestegen, man gnasker på juleaften (okay det gør den ikke, men det er dødlækker rødkål). Igen kan man spise denne shawarma, uden at man har dressing i hele skærmen. Chilien giver et lille spark, som varmer munden og får svedkirtlerne til at huske, at de også skal arbejde, dog uden at være altoverskyggende og stjæle smag fra kød og grøntsager. Shawarma Bar render afsted med seks ud af seks stjerner, og er hermed vinder af testen – Bedste kebab i Aarhus, finder du hos Shawarma bar.


Læs også: Testpanelet tester – Instant kaffe

Shawarmamesteren
Guldsmedgade 17
Størrelse: 24 x 8.5 cm.
Pris: 45kr
⭐⭐⭐

Guldsmedgade er velsagtens en slags Highway to Heaven, når det kommer til shawarma. Ikke langt fra Shawarma Bar findes Shawarmamesteren, hvor rullen var hurtigere færdig end Usain Bolt på en 100 meter. Brødet er hjemmelavet og et tykt et af slagsen.

Inde i brødet er kødet fint skåret og der er ikke sparet på kødet. Manden bag disken var rundhåndet med kålen, hvilket gav noget knas i rullen, som er kæmpe thumbs up. Chilien og hvidløget kommer ud i en tango, som end ikke kan gøres bedre af deltagerne i Vild med Dans, hvor de supplerer hinanden til perfektion. Til den nette sum af 45 kr. er et besøg hos Shawarmamesteren anbefalet – især hvis man er utålmodig og vil have maden i en fart. Tre ud af seks stjerner.


Shawarma King
Immervad 1
Størrelse: 24 x 8 cm.
Pris: 55kr
⭐⭐⭐⭐

Der er begyndt at tegne sig et mønster med shawarmabikse, der har høje tanker om sig selv, hvis man udelukkende kigger på navnet. Shawarma King ville have vundet testen, hvis vi udelukkende kiggede på brødet. Brødet er hjemmelavet og tyndt som papir – det er nærmest et lag rispapir, som holder på alle de gode ting inde i rullen. Kødet er skåret i fine strimler, der dog er en anelse tørt. Man kan ane en lille snert af spidskommen.

Mængden af iceberg er høj, men der, hvor denne rulles salat virkelig skiller sig ud er, at der er både persille og jalapenos i. Det vidste vi ikke, da vi spiste den, og jalapenos krydret med chili betød, at medlemmer af testpanelet måtte finde lommetørklæderne frem og tørre sved af pande, kinder og næse. Et godt råd er derfor, at man ikke kombinerer de to – nej tak til chili, hvis man tager jalapenos i, eller omvendt. Brødet får denne rulle op på fire ud af seks stjerner.


Ali Baba
Vestergade 6B
Størrelse: 28 x 7 cm.
Pris: 50kr
⭐⭐

I hyggelige Vestergade har Ali Baba hjemme. Deres shawarma kan desværre ikke leve op til den hygge. Brødet er igen som hevet ned fra hylderne i det lokale supermarked, og efter tur i en panini-maskine får brødet desværre en gummikonsistens. Inde bag ved brødet gemmer sig tykke skiver af kød. Dette var den første rulle, hvor majs havde sneget sig med. Og det er jo smag og behag, om der skal være det i en rulle. Der var ingen rødkål, hvilket testpanelet var lidt kede af.

Icebergsalaten var lidt slatten, og nogle af stykkerne af salat var lidt brune i kanten, hvilket ikke er spor appetitvækkende. Dressingen derimod var hjemmelavet og forholdsvis sød i det med et hint af paprika, hvilket var lækkert. Chilien overskygger i denne rulle hvidløget, som man slet ikke fornemmer. Ali Baba hiver to ud af seks stjerner i kampen om bedste kebab i Aarhus. Igen får man dog en stor rulle med sig.


Mac’s shawarma og pita
Sønder Allé 2
Størrelse: 22 x 6.5 cm.
Pris: 45kr


Spænd selen – vi skal til en helt ny dimension hos Mac’s Shawarma og Pita. Vi var lidt forundrede over, at rullen lugtede af ost, indtil vi så, at der faktisk blev smeltet ost ned i kødet. Specielt ikke? Spændende er det i al fald. Om brødet var hjemmelavet, var vi faktisk i tvivl om, men hvis det var hjemmelavet, var det i den tykke ende af skalaen.

Tilbage til kødet – ellers osten rettere. Sagen er nemlig den, at osten er den altoverskyggende faktor – både når det kommer til smag og lugt. Og hvis ikke man har prøvet at blive sparket i nakken af en dressurhest, der har deltaget i adskillige Olympiske Lege, er det en god simulation af, hvad chilien gør ved en i denne rulle. Chilien blandet med osteoplevelsen gør, at vi ikke kan give Mac’s Shawarma og Pita mere end en enkelt stjerne.

Læs også: Testpanelet anbefaler: Vinterbadning i København