Testpanelet tester – Bedste færdigretter til den travle studerende

Lang dag i skole? Nu skal du ud og handle til den helt store aftensmad, som du skal hjem og bruge tid på at lave. Eller hvad? ufiltreret giver her en gennemgang og vurdering af de store supermarkeders udvalg af færdigretter fra køledisken til den trætte og travle studerende.Steff Houlbergs biksemad fra Føtex
Pris: 22,95 kr.
Masse: 500 g.
Pris pr. 100 g:
4,59 kr.
Tilberedningstid:
5-7 minutter på panden.
Vurdering: ⭐⭐

Retten savner salt og peber, hvilket også giver en flad smag. Rettens ingredienser skiller sig ikke ud. Ketchup pynter. Kartoflerne skal have mere, hvis de skal være sprøde.

Du får meget for pengene. Men det er en trist smagsoplevelse, hvis man ikke investerer i ovenstående tilbehør. Redaktionen anbefaler, at man giver det længere tid på panden end det, der står på indpakningen.

Det er én af de færdigretter, hvor du bliver mæt for 23 kroner, men det er ikke den største kulinariske oplevelse. Retten giver mere kød, end testpanelet forventede, men det er måske ikke et plus. Kødet var gummiagtigt og havde ikke meget smag. Biksemaden udfordrer ikke smagsløgene synderligt.


Vores Pizza – Pizza Speciale fra Føtex
Pris: 22 kroner
Masse: 350g
Pris pr. 100 g: 6,28 kroner
Tilberedningstid: 9-11 minutter i ovnen
Vurdering: ⭐⭐⭐

Sprød og lækker bund. Smager som en pizza med salami. Godt med tomatsovs, hvis man er til den slags. Bunden er meget sprød – sprødheden varierer selvfølgelig i forholdt til, hvor længe pizzaen får i ovnen.

Smagen bliver domineret af tomat, men når gebisset sættes i pølsen, overtager den med en let krydret eksplosion af smag i munden. Til 22 kroner har man et fornuftigt alternativ, når pengepungen ikke rækker til en pizza fra den lokale. Hvis den gør så tjek endelig vores test af italienske pizza.


Brændende kærlighed med kartoffelmos fra Rema 1000
Pris: 18,50 kroner
Masse: 350 gram
Pris pr. 100 g: 5,29 kroner
⭐⭐

Slimet kartoffelmos, der ikke rigtig smager af kartofler. De ristede løg er mere bløde end ristede. Baconen har ingen smag. Derfor ender det hele med bare at smage af løg.

En meget flad omgang, der ikke rigtigt minder om en brændende kærlighed med kartoffelmos. En gang bløde løg, der overskygger kartoffelmos og bacon i både smag og duft.

Med 350 gram mad er der stor sandsynlighed for at blive mæt. Rigtig fornuftig pris, men mere er der heller ikke at sige.


Hanegal boller i karry fra Netto
Pris: 41,95 kroner
Masse: 435 gram
Pris pr. 100 g: 9,64 kroner
Tilberedning: Mikroovn i 10 minutter
Vurdering: ⭐

De har glemt at komme karry i. Bollerne er kedelige og mangler smag. De brune ris gør ikke noget godt for retten – de giver en dårlig konsistens af, at de ikke er færdigkogte. Generelt bare en kedelig omgang.


Alt i alt den dårligste ret på listen taget de forskellige faktorer i betragtning. Der var store forventninger fra testpanelet til listens dyreste ret fra økologiske Hanegal, men den gjorde ikke andet end at skuffe.


Den smagte ikke af karry, de brune ris virkede ikke færdigkogte, og bollerne trak heller ikke retten op. Prisen gjorde heller ikke noget godt for et ringe forsøg fra Hanegal.


Lasagne fra REMA 1000 (Testvinder)
Pris: 29,95 kroner
Masse: 1 kg
Pris pr. 100 g.: 2,95 kroner
Tilberedning: 30 minutter i ovnen
Vurdering: ⭐⭐⭐⭐⭐

En cremet lasagne. Godt med ost og kød, der smager over forventning i forholdt til, at lasagnen er langt fra hjemmelavet. Gode lasagneplader, der holder den store mængde ost og kød sammen.

Her får man helt sikkert noget for pengene. Et helt kilo lasagne til den nette sum af 30 kroner. Én af de færdigretter der holder til 2-3 måltider.

Man skal kunne lide smeltet ost, ellers skal man overveje at kigge andre veje på sin færdigmadssafari. Der er virkelig ikke sparet på den. Alt i alt en god lasagne, som man sagtens kan komme til at svede lidt af.


Thai Cube – Rød karry fra Netto
Pris: 24,95 kroner
Masse: 350 gram
Pris pr. 100 g.: 7,13 kroner
Tilberedning: Mikroovnen i 7 minutter
Vurdering: ⭐⭐⭐⭐

Den smager meget sødt og slet ikke så stærk, som man kunne have forventet. Risene er rigtig gode og kogt til perfektion. Cashewnødder ville pynte.

En af de færdigretter der er praktisk at have med på farten. Man kan dog nemt blive snydt af cubens vægt kontra hvor meget mad, der egentlig er. Man bliver ikke mæt, så det er en god ide lige at have en lille snack med i lommen som en dessert.


TIKKA MASALA fra Rema 1000
Pris: 35 kroner
Masse: 450 gram
Pris pr. 100 g.: 7,78 kroner
Tilberedning: 6 minutter i mikroovnen
Vurdering: ⭐⭐

Det er en omgang mærkeligt kød. Underlig konsistens og mangel på smag. Var der noget med Findus engang? Sovsen er isoleret set okay og smager af bearnaisesovs. Kartoffelbådene er gode og passer godt til saucen. Ærterne smager som ærter – det er fint.

Retten hedder bøf bearnaise, så bøffen tæller en stor del. Her skuffer den gevaldigt og gør, at retten ikke scorer højere.
Hvis retten derimod havde heddet Kartofler bearnaise med ærter, havde den scoret meget højere.


Frikadeller med kartofler fra Super Brugsen
Pris: 36,95
Masse: 450 g
Pris pr. 100 gram: 8,21
Tilberedning: 11-12 minutter i mikroovnen
Vurdering: ⭐⭐⭐⭐

Frikadellen er okay. Man kan godt smage, at bedstemor ikke har stået og stegt den i smør for fem minutter siden. Derimod kan det smages, at den har ligget og kogt i brunsovs – det er bestemt ikke dumt. Kartoflen er lige lidt for melet og overkogt, men gør det ellers fint.

Den brune sovs er god og smager som en brun sovs forventes at smage, når den ikke er hjemmerørt. Rødkålen supplerer det hele godt.

Generelt en god smagsoplevelse, der ikke skuffer, men ej heller efterlader dig med en sensationel kulinarisk oplevelse. Prisen er i den lidt dyrere ende, så derfor ender den sidste på listen med færdigretter med en vurdering på 4/6