Testpanelet tester: Koldings bedste pizzaslice

Når en by bliver døbt Slicetown, må det siges at forpligte. Hvis man ikke er fra 6000, kan det bare være svært at vide, hvor den bedste pizzaslice findes. Udvalget er nemlig stort. Derfor har vi testet midtbyens slices. De forskellige pizzeriaer har serveret den slice, de selv mener er den bedste på menukortet. De har også selv vurderet, om chili, hvidløg og dressing har kunnet øge deres chancer for at imponere. Velbekomme.

Madkassen
Jernbanegade 1
Slice: Pepperoni
Pris: 30,-
Længde/bredde: 28×33 cm
Tilbehør: Rigeligt dressing

???

Midt i gågaden ligger Madkassen. En stor glasmontre med den ene pizzaslice efter den anden er det første, du møder, når døren går op. Duften er heller ikke til at tage fejl af. Pizzaslices med alle de traditionelle toppings. Kebab, skinke og pepperoni. Vi får serveret en pepperoni-slice, der ligger på en træplatte. Det minder næsten om en tapas-servering. Dressing er gratis, og der er rigeligt af det. Hos Madkassen er der mulighed for at sidde ned, hvis ikke de fem borde i forvejen er optaget. Bunden er tynd og sprød, men skorpen er lidt for tyk. Tre stjerner til en regulær slice. I øvrigt fortalte to drenge fra en lokal folkeskole, at ”det er smart at tage skinke, for der er mere kød på”.

Madkassens pizzaslice
Madkassen – Pepperoni slice

Marco PoloTESTVINDER
AL Passagen 1
Slice: Kebab
Pris: 30,-
Længde/bredde: 29×31 cm
Tilbehør: Dressing, chili og hvidløg

??????

Koldings bedste slice. Sprød skorpe og bund. Det flydende tilbehør i form af chili og hvidløg udgør en dynamisk duo. Chilien er meget dominerende, og der skal derfor lyde en stærk opfordring til at overveje, om man virkelig vil gå ned ad den vej efter en bytur. Der er masser af siddepladser, og servicen er i absolut top. Der kan i øvrigt berettes om en rulleslice, der hos Marco Polo er en fast del af menukortet – en slice rullet sammen som en shawarma med dressing, salat, agurk og tomat. Alle slices kan laves til en rulleslice, men stedets ejer anbefaler at vælge en slice med oksekød eller kebab, hvis den skal rulles sammen. Koldings bedste slice fås hos Marco Polo i AL Passagen.

Marco Polo – Kebab slice

Sason Pizza
Munkegade 8
Slice: Skinke og pepperoni
Pris: 30,-
Længde/bredde: 27×27 cm
Tilbehør: Nej

??

Sason Pizza ligger velsagtens i natmadens højborg i Kolding. Overfor Burger Shack og imellem en mindre håndfuld andre pizzeriaer. Her fik vi serveret dagens mindste slice, der til gengæld bød på hele to slags topping. Vi blev nemlig anbefalet at få en slice med både pepperoni og skinke. Oplevelsen var dog ikke i top, selvom der var mere ost på Sasons slice end nogle af de andre. Skinken var halvsløj, pepperonien for dominerende og kant såvel som skorpe for tyk. Heldigvis sprød. Hvis man ser bort fra to barstole, er der ikke mulighed for at sidde ned og nyde sin mad hos Sason. Derimod inviteres der til, at man tager sin slice med på farten. Vi kan ikke give Sason mere end to ud af seks slices for en tyk og tør slice.

Sasons pizzaslice
Sason Pizza – Skinke & pepperoni slice

Kolding Pizza
Søndergade 22
Slice: Kebab
Pris: 25,-
Længde/bredde: 28×27 cm
Tilbehør: Dressing

?????

Hos Kolding Pizza serveres denne tests billigste slice. 25 kroner for en traditionel slice med kebab og dressing. Når man træder indenfor døren hos Kolding Pizza, kan det føles som om, at man skal skære sig igennem luften. Mens vintermånederne kan virke kolde, bidende og grå udenfor, er der fuld fart over pizzafeltet indenfor hos Kolding Pizza. Man kan tale om en skærende kontrast mellem den sprøde, tynde bund og det tunge, næsten dvælende indeklima. Duften af pizza er kraftig og efterlader ingen tvivl om, hvad der bliver langet over disken. En pizzaslice med kebab og dressing, der er en score på fem ud af seks værdig. Tak nej til dressing, hvis du ikke virkelig vil have dressing.

Kolding Pizza – Kebab slice

Sandies
Jernbanegade 52
Slice: Skinke
Pris: 30,-
Længde/bredde: 29×28 cm
Tilbehør: Nej

????

Hos Sandies en spytklat fra stationen bliver du velkommen af eksotisk musik og diskolys lige indenfor døren. Der er lidt mindre fest over deres skinkeslice – i særdeleshed klokken 11:22, da vi første gang kom på besøg. Selvom de officielt åbner dørene klokken 11, var der endnu ikke slices klar. Men ret skal være ret. Deres skinkeslice var ganske okay, da vi senere på dagen kom forbi igen. Selvom skorpen og bunden kan være en anelse for tyk og tør, er skinken i top. Og lokationen så tæt på banegården og mindst en håndfuld taxier kan være en kæmpe fordel i nattetimerne. Sandies får velfortjent en score på fire ud af seks slices. Hvem ved? Måske dressing kunne have hjulpet til fem. 

Sandies pizzaslice
Sandies – Skinke slice

Pronto Pizza
Munkegade 12
Slice: Pepperoni
Pris: 30,-Længde/bredde: 29×31 cm
Tilbehør: Rigeligt dressing, chili og hvidløg

?????

Pronto Pizza har en fantastisk beliggenhed, hvis der er for lang kø på Burger Shack, der ligger lige på den anden side af gaden. Og gaden er noget for sig. Munkegade ligger placeret en spytklat fra stationen, og det føles som om, at to tredjedele af gadens adresser på stueplan er forbeholdt natmad efter en bytur. Indenfor er duften af pizza gennemtrængende. Der plads til ti siddende gæster ad gangen – to er så heldige at kunne slå bagdelen i læderstole, der ligner noget fra en anden tid.

Selvom deres åbningstider officielt siger 15:00, var vi nødt til at vente en halv times tid, inden der kunne langes en pizzaslice over disken. Men den er ventetiden værd. Også i den grad. Bund og kant er tyndt, sprødt og lækkert. Den bliver serveret på en paptallerken, men med køkkenrulle – og det er nødvendigt. For slicen er fedtet på den fede måde. Med dressing, chili og hvidløg kommer køkkenrullen virkelig til sin ret. Der er smæk på chilien, men sammen med dressing og hvidløg går det hele op i en højere enhed. Så tæt på fuld score som muligt, men ventetiden stjæler en slice i den endelige vurdering.

Pronto Pizza – Pepperoni slice