TESTPANELET TESTER: SUSHISTEDER I AARHUS

Med jakken lynet og mundbindet på er Joakim, Adam og jeg taget ud for at bedømme sushisteder i Aarhus en onsdag aften i november. Vi sætter fokus på en bedømmelse i øjenhøjde, da vi på ingen måde er madanmeldere, men blot alle tre sætter pris på god sushi. For at give alle seks sushisteder samme vilkår har vi bedt dem om at servere deres eget bud på ’husets bedste sushirulle’.

Saichi

Saichi ligger placeret lige midt på den altid hyggelige Jægergårdsgade. Fra vi trådte ind ad døren, til vi gik ud igen, var servicen i top. Personalet var meget imødekommende, smilende og overordnet virkelig serviceminded. Selve stemningen og udtrykket på restauranten indbyder mere til at spise ude en hverdagsaften med vennerne end en lørdag aften med kæresten. Der gik ikke mere end ti minutter, fra vi trådte ind ad døren, til vi blev præsenteret for Saichi New York med friturestegte tigerrejer, asparages toppet med avocado og sushi sovs.

Smagsoplevelsen var et lækkert samspil mellem den sprøde tigerreje og den cremede avocado. Sovsen og soyaen var hjemmelavet og spillede godt sammen med resten af smagsindtrykket.


Helhedsindtryk foruden smag: 5 stjerner
Smagsindtrykket: 4 stjerner
Pris: 120 kr.

Letz Sushi

Letz er en dansk kæde af sushirestauranter, som har fokus på bæredygtig sushi. Vi har besøgt et af deres 19 sushisteder nemlig Letz i M.P Bruuns Gade. En lille restaurant med store vinduespartier og et meget åbent rum, hvor der på en tirsdag aften blot var fire personer ude at spise. Man fik hurtigt en følelse af, at hele restauranten kunne være med på en lytter, når snakken gik, fordi rummet var så stille og åbent. Servicen var middelmådig. Vi savnede en tallerken, et smil og på trods af de få gæster, så blev Signature Classic først serveret efter 35 min.

Signature Classic bestod af tempurareje, avocado, agurk og hvidløg toppet med lynflamberet laks, masago, forårsløg, ørredrogn, japansk mayo og teriyaki. Rullen var dog ventetiden værd, og vi er pludseligt småforelskede. En sushi, der smelter på tungen, som har en god balance mellem de mange smage. Agurken giver bid og friskhed samtidig med, at rogn, forårsløg og tempurarejen giver noget sprødt til rullen. Laksen, avocadoen og risene gør, at det hele smelter sammen i en mundfuld, som får det sidste pift fra hvidløg og teriyaki.

Helhedsindtryk foruden smag: 2 stjerner
Smagsindtrykket: 6 stjerner
Pris: 150 kr.

Læs også: Testpanelet tester – Aarhus bedste Cocktails

Karma Sushi

Fra en dansk restaurantkæde til en anden. Karma Sushi har én af deres i alt syv restauranter placeret på Frederiksgade i Aarhus. Da man trådte ind, mærkede man straks, at der var lagt tanke og følelse i stedets udtryk, som var en anelse formelt. Levende lys, blomster og stille musik. Et sted der oser af forkælelse og hygge – optimalt til at få vendt verdenssituationen over en sushimenu og et glas vin en lørdag aften. Restauranten var fyldt, men alligevel oplevede vi en god service.

Rullen vi blev præsenteret for, Karma Crunch, var karakteristisk med karse på toppen samt crunchsirup og chilimayo, rullet i masago og crunch. Indeni gemte der sig avocado og tempurareje. ’Crunch’-elementet kom til udtryk med det samme, man satte tænderne i rullen og overtog helhedsindtrykket, hvilket var en skam, da de andre lækre elementer i rullen ikke kom til sin fulde ret.

Helhedsindtryk foruden smag: 6
Smagsindtrykket: 3
Pris: 160 kr.

A+ Siam Sushi

Utallige medarbejdere klædt i japansk-inspireret tøj, hurtig betjening, et åbent, stort og lyst rum med alt fra store familieselskaber til dates samt god sushi. Så har du opskriften på A+ Siam Sushi i Frederiksgade. Personalet var meget smilende og serviceminded, men selve restauranten var ikke særlig hyggelig og mindede mere om en fyldt kantine ved frokosttid end en sushirestaurant.

Vi fik serveret A+ Siam Style med et smil ca. fem minutter, efter vi havde bestilt rullen. En god mundfuld med tempurareje, mango, avocado, forårsløg, flammegrillet laks, sesam, unagi sauce og chilimayo. Alt spillede godt sammen – det sprøde og søde med det cremede og det stærke. Hvis man godt kan lide en mundfuld, hvor der sker en hel masse, så kan den her rulle anbefales.

Helhedsindtryk foruden smag: 3
Smagsindtrykket: 5
Pris: 125 kr.

Nori Bar

Nori Bar blev vi mødt af et stort smil og en lidt tom, stille og mørk restaurant beliggende centralt i Sankt Clemens Stræde. Betjeningen kunne der ikke sættes en finger på. Personalet var venlige, smilende og havde styr på tingene.

Tjeneren kunne ikke lade være med at afvige fra den klassiske, men sikre rulle med tempurareje, flamberet laks og avocado og serverede derfor indenfor kort tid i stedet Summer Rock med tempurareje, avocado, agurk, mango og flødeost. En let sushi med en sød og cremet smag af mango, avocado og flødeost fulgt til dørs af en knasende kerne af friturestegt tigerreje. En sushi der fungerer godt som et afbræk til de andre mere tunge sushiruller. Alligevel var der noget som ikke spillede. Det smeltede bare ikke sammen i munden, som når sushi er allerbedst.

Helhedsindtryk foruden smag: 4
Smagsindtrykket: 3
Pris: 118 kr.

Sota Sushi

En virkelig hyggelig restaurant med service i topklasse og god sushi er, hvad Sota Sushi i Vestergade har at byde på. En restaurant med plads til mange mennesker, hvor man let kan fare vild på vej til toilettet i kælderen. Stedet er indrettet på en måde, så man føler, at man kan snakke i timevis, uden at resten af restauranten er med på en lytter. Der er virkelig tænkt over detaljerne, og stemningen er god på trods af, at gæsterne ikke fylder restauranten op.

Rainbow blev serveret indenfor kort tid og bestod af snow crab, mix mayo, avocado, masago og toppet med enten laks, tun, hvidfisk eller reje. En sushirulle som smelter i munden uden alt for mange elementer og smagsindtryk, der går ind og overtager.

Helhedsindtryk foruden smag: 6
Smagsindtrykket: 5
Pris: 138 kr.


Læs også: Testpanelet tester – Aarhus bedste shawarma