Maria Madsen, IBA Kolding

Marias succeshistorie fra IBA Erhvervsakademi Kolding

Maria Skau Madsen dimitterede for efterhånden fire år siden fra IBA Erhvervsakademi Kolding med et snit på 12. Siden da har hun både været Head of Marketing og Marketing manager i to forskellige virksomheder, og hun er blevet optaget på The M list, hvor hun er en af landets stærkeste profiler.

Ifølge hende selv, har hun aldrig været boglig stærk. Men alligevel må det siges at være gået Maria Skau Madsen rimelig godt, når man kigger tilbage på et ungt, men imponerende CV. Foruden et frafald fra HHX, har der været fart på ildsjælen, der i sin tid på erhvervsakademiet læste Entreprenørskab og design.


”Jeg har egentlig ikke tænkt sådan over det før. Men når vi nu snakker om min rejse, og jeg ser på det udefra, så kan jeg godt se, at det er en vild rejse på kort tid.


Jeg tror bare, det handler om, at jeg generelt har været utrolig glad for at være, hvor jeg er. Så kommer det hele lidt af sig selv med tiden. I bund og grund handler det om at brænde for det, man laver. Og det gør jeg. Gør det, du brænder for, så du ikke brænder ud”, siger Skau Madsen.

Læs også: Fra IBA til international virksomhed


En snørklet uddannelsesvej


Det hele har dog ikke været en dans på roser. Efter et enkelt år på HHX fandt Maria ud af, at hun aldrig vil komme til at passe ind i det faglige miljø.


Derfor rykkede hun i stedet over på HG, hvor hun igennem en underviser fandt ud af, hvad hun i virkeligheden interesserede sig for. Her blev det bemærket, at Maria ikke gjorde det store ud af sine skrevne ord, men i stedet fokuserede på de visuelle effekter og layoutet af hendes opgaver.


”Jeg tror ikke på, at det er din uddannelsesmæssige baggrund eller dine karakterer, der afgør, hvad du er i stand til at kunne præstere. Det handler om at have en passion og dedikation for det, man laver, og da jeg begyndte at lave det, som jeg brændte for, fandt jeg ud af, at det også var det, som jeg var god til”, siger Skau Madsen.


At Maria Skau Madsen har et talent for branding og visuel konceptudvikling, kan man også se på hendes eksamenspapirer fra IBA Erhvervsakademi Kolding


Således dimitterede hun herfra med et snit på 12, selvom karaktererne som sådan aldrig har været et mål for vores hovedperson. Til gengæld er der én bestemt ting, som hun fortryder, hun ikke gjorde mere ud af, da hun gik på akademiet.


”Jeg fortryder, at jeg ikke gjorde noget mere ud af at bruge de kreative rammer og værksteder, som IBA Erhvervsakademi Kolding tilbyder. Når man først kommer ud i erhvervslivet, kan det til tider gå stærkt, og tid er lig med penge. Det betyder, at der ikke på samme måde er tid til fordybning og eksperimentering af de kreative processer. Det vil jeg ønske, at jeg havde brugt mere tid på under min studietid”, siger Maria.


Siden tiden på IBA Erhvervsakademi Kolding er der sket meget for Maria Skau Madsen. I 2019 blev hun blandt andet optaget på The M List, der er Dansk Markedsførings liste over de stærkeste profiler indenfor marketing, media og kommunikation.


”Det er et kæmpe skulderklap at få sådan en anerkendelse fra branchen.  Jeg kan huske, at vi sad til kåringen, hvor The M Talents blev udnævnt – en slags unge ”rising stars”.


Jeg var fascineret af de dygtige og unge talenter, som var en del af The M Talents. Efterfølgende prikkede min kollega mig på skulderen og gjorde mig opmærksom på, at jeg var sprunget over The M Talenrs og direkte ind på The M list. Det er en anderkendelse, som jeg er meget stolt og beæret over.”


Maria har da også selv et bud på, hvordan det kan være, at karrieren er gået så godt, som den er hidtil.


”Jeg tror, det handler om min selvindsigt, som jeg tidligt i min karriere har fundet en god ro og balance i. Jeg er bevidst omkring mine styrker og svagheder, hvilket betyder, at jeg ved, hvornår jeg skal søge information og sparring, og hvornår jeg er knivskarp til at kunne lære fra mig og tage action med det samme.


Hvis jeg sætter mig for noget, så gør jeg alt, hvad jeg kan, for at det skal lykkes. De muligheder, som jeg har fået, er opstået på grund af min passion og dedikation. Ikke på grund af bachelorgrader, karakterer og diplomer.

Gode råd til studerende fra Maria Skau Madsen:

  • Hvil i dit studie, vær i det og nyd tiden. Jeg ville ønske, at jeg havde slappet mere af i mit studie, og ikke havde haft så meget fokus på “at blive færdig og komme ud i erhvervslivet”.
  • Studietiden er unik og den tid, du har til fordybning, er guld værd – enjoy!
  • Hvil i dig selv, dine drømme og mål for din fremtidige karriere. Branchen er fantastisk og den rummer så mange muligheder – du skal bare turde at gribe dem og tage chancer.
  •  Mærk efter; ”Gør dét du brænder for, så du ikke brænder ud.”

Læs hele udgaven af ufiltreret her