Ansøgning

Tjek lige din ansøgning igennem

Vi kender det alle sammen. Vi er på udkig efter det næste studierelevante job. Vi er spændte, og vi føler virkelig, at vi har ramt den lige i r….. Det sitrer over alt i kroppen. Sendt! Bam! De ringer i morgen. En samtale er ikke engang nødvendig. De ansætter mig uden at blinke. Men hov. Hvad er nu det? En stavefejl i ansøgningen. Øv!

Læs vores samlede guide til den gode ansøgning

Det er en klassisk fejl i jobansøgningsverdenen. Stave-, komma- eller slåfejl i din ansøgning. Og hvor fejlen isoleret set kan virke lille – alf afhængig af omfang, kan det være med til at ødelægge helhedsindtrykket noget så eftertrykkeligt. Det er ærgerligt, hvis det lige netop var den lille detalje, der skulle være skyld i, at din chance glippede. 

5 gode grund til, at du bør læse dit ansøgningsmateriale godt igennem:

 1. Det er godt for helhedsindtrykket
 2. Dine ”konkurrenter” gør det også
 3. Det forbedrer dine chancer for at få jobbet
 4. Hvis du sjusker din jobansøgning, sjusker du så også i jobbet?
 5. Du er ikke bagud på point fra start

Ovenstående giver mere eller mindre sig selv. Det handler i bund og grund om at efterlade det bedste mulige indtryk hos modtageren. Stavningen og korrekturlæsningen er et nemt step i den anledning. Det afhænger naturligvis af jobbet i sig selv, hvor vigtig en del retskrivningen udgør, men grundlæggende kan det aldrig skade, at der er styr på det. 

4 råd til en fejlfri ansøgning

Der kan være forskellige årsager til, at f.eks. du har udfordringer med at læse korrektur og med at finde de sidste småfejl i ansøgningen. Nedenfor ses nogle enkelte råd, så din næste ansøgning er fejlfri (på retskrivningen i al fald): 

 1. Læs ansøgningen. Igen. 
 2. Læs den bagfra. 
  • På den måde tvinger du hjernen til at læse ordene, uden at disse skal give mening. Du er mere tilbøjelig til at spotte eventuelle fejl, fordi sætningerne ikke giver mening, og din hjerne kan ikke på samme måde regne ud, hvad der står. 
 3. Sov på den
  • Luk ansøgningen ned for natten og tag den frem igen. Du kan nemt stirre dig blind. Det kan hjælpe at sove på det og kigge på ansøgningen dagen efter.
 4. Find friske øjne
  • Find en i dit netværk, der kan læse den igennem. Familie, venner eller studiekammerater. Det er godt at få friske øjne på. Det kan også gøre noget godt for strukturen i din ansøgning. 

En renskrevet ansøgning lander dig ikke drømmejobbet alene, men det hjælper dig godt på vej. Du er i hvert fald ikke bagud på point fra starten.